2010. január 17., vasárnap

1 év, 2 ablak
Naptárként nekem két helyszín állandó változása szolgál, a városé és a lépcsőházi kerté. Kinézek és látom az Időt, hogy megváltozott valami tegnap óta, hogy nekem is változnom kell ezzel, egyszerre lépni az Idővel, időjárással.
Két tök ellentétes látvány és hangulat: a város egy töredéke házakkal és vonatokkal valamint a kert gesztenyefával, burjánzó növényekkel és 1-2 cicával.

A látvány legtöbb eleme állandó és csak az Idő változtat. De az idő múlásával az ember sem hagyhatja magára a dolgokat, jön és ültet, mert itt az idő, jön és kirakja a gyereket játszani, mert olyan idő van, vagy összesepri az avart, vagy átfesti a házat, mert az idő nyomával tenni kell valamit. De ez mind alázatos és jó együttélés az Idővel. Mégis a legjobban az úgyhagyott, elfelejtett dolgokat, részleteket szeretem, amiknek története és élete van és melyek alakulásában, leamortizálódásában és elmúlásában csak az Idő az egyedüli szereplő, az embernek maximum a létrejöttét köszönheti. Itt ebben a városi panorámában ez elég jól jelen van, de azért pár évtizednek el kell még telnie, hogy igazán tetsszen.

5 megjegyzés:

 1. Húú, nagyon jó! A város felöl cunami, égi és földi háború, a kert felöl meg égi és földi nyugi.

  VálaszTörlés
 2. Jaj nagyon át tudom ezt érezni. A városi részét leginkább az első helyen ahol laktunk, onnan hozom. Annyi mindenre ráláttunk és folyamatosan követtem az idő(járás) változásait és persze a városét is.
  Mostanában a telek jelenti ezt, ahova télen-nyáron kijárunk, ha esik-ha fúj...és ott a kertben a változások, mikor mit "kell" csinálni, ültetni, havat lapátolni, teregetni, kutyát kergetni (bár azt már sajnos nem) vagy csak gyönyörködni. :) Itt a városban most csak a szemközti ház van, hiányolom is a "teret"...

  VálaszTörlés
 3. A lécskők és az évszakok, no meg a gesztenyefa....szuper...és hangulat....imádom a képeidet!:-)))) köszönöm!:-)))

  VálaszTörlés
 4. köszi:)) én nem sokat tettem hozzá a képekhez, a kert érdeme ez a látvány:)

  VálaszTörlés